Bicisim Blog
3D Baskı ile ilgili faydalı bilgiler ve gelişmeler
Ravinspect firması, fonksiyonel prototipleme için 3D Baskıdan en iyi şekilde faydalandı. Hızlı teslim sürelerine erişebildiği gibi, mekanik beklentilerine kolaylıkla ulaştı. MJF teknolojisi ve PA12 malzemesini tercih etmesinin nedenlerini sizler için bu yazımızda paylaştık.
Üretim projenize başladınız ve parçalarınızı 3D Baskı ile üretme kararı aldınız. Bu noktada nelere dikkat etmeniz gerektiğini 4 başlıkta özetledik.
Üretilecek parçanın mekanik performansını geliştiren kafes yapılarda, dikkat edilmesi gereken parametreleri ve ne tür mekanik geliştirmeler yapılabildiğini inceledik.
SLS ve MJF Baskı, toz yatağı füzyonu ailesine ait baskı türleri olup, prototipleme, son kullanıcı parça, darbeye dayanıklı parça , yüzey kalitesi iyi ve detaylı parça üretimi dendiğinde ilk akla gelen 3D Baskı yöntemleridir. Endüstriyel alanda sıklıkla kullanılmaktadır. Birbirine teknoloji olarak benzeyen ancak bazı temel farklılıklar da bulunan bu 3D Baskı üretim teknolojilerini sizin için karşılaştırdık.
Bir tarafta en çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan FDM baskı teknolojisi, bir tarafta hızlıca gelişmekte olan ve son kullanıcı parça üretimde sıklıkla kullanılmaya başlanan HP firmasına ait özel bir teknoloji olan MJF'yi karşılaştırdık.
3D Baskı bir çok özelliği ile yeni iş modelleri yaratıyor. En çok hangi özellikleriyle yeni iş modelleri yaratabiliğini bu yazımızda bulacak, kendi firmanıza uyarlamak için fikir sahibi olacaksınız.
3D Baskı fiyatları hesaplanırken hangi değişkenler kullanıldığını ve 3d baskı fiyatlarının nasıl hesaplandığını bu yazımızda bulabilirsiniz.
3D Baskıda sadece FDM teknolojine ait bir üretim özelliği olan doluluğun ne olduğunu ve üretim sırasında ne gibi faydalar sunduğunu derledik
Parmak izi gibi her diş seti kişiye özeldir. Bu sebeple bir müdahale gerektiğinde üretilmesi gerekilen modeller de birbirinden oldukça farklıdır. Düşük adetli üretim konusunda sağladı zaman ve maliyet avantajıyla 3D baskı teknolojileri dijital diş hekimliği alanında da öne çıkmaktadır. Bu yazımızda 3D baskı teknolojilerinin diş laboratuvarlarında kendisine çoktan yer bulmuş başlıca uygulamalarını inceleyeceğiz.
3D baskı teknolojileri pek çok sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de imalat yöntemlerini temelden sarsacak fırsatlar sunmakta. Bu yazımızda 3D baskı teknolojilerinin takı imalatı konusunda ne gibi yenilikler sunduğunu inceleyeceğiz.
Solidworks, mekanik tasarım söz konusu olduğunda en çok kullanılan modelleme programlarından biridir. Bu program 3D modelleme, simülasyon, montaj ve üretim anlamında her türlü ihtiyaca cevap verebilmektedir. Ancak modelleme anlayışı ve lisans ücretleri göz önünde bulundurulunca piyasada Solidworks yerine tercih edilebilecek, farklı avantajlar barındıran pek çok modelleme ve analiz programı bulunmaktadır. Bu yazımızda Solidworks yerine kullanılabilecek bilgisayar destekli tasarım (CAD) programlarına göz atacağız. Yazı içerisinde bahsedilen tüm programlarda modellediğiniz parçaları STL formatında kaydedebilir, bu parçaları 3D baskı ile üretebilirsiniz.
Bilgisayar teknolojilerinin gelişimine paralel olarak tasarım ve üretim süreçleri de çok hızlı olarak dijitalleşmektedir. Bu sürecin vazgeçilmezlerinden olan 3D modelleme programlarıyla ilgili bilgi almak istiyorsanız bu yazı size göre.
Çevrimiçi baskı servisleri 3D Baskının daha çok dijitalleşmesine ve bu dijitalleşmenin şirketlere ve kullanıcılarına bir değer olarak dönmesini nasıl sağladığını bu yazımızda açıkladık.
3D baskı teknolojileri pek çok firma için tasarım ve üretim süreçlerinde vazgeçilmez bir üretim yöntemi haline geldi. Eğer siz de bu teknolojinin sektörünüz ve firmanız için nasıl kullanılabileceğini merak ediyorsanız bu yazı size göre.
STL dosyaları neden çok farklı büyüklüklere sahip olabilmektedir? STL çözünürlüğü nedir? Dosya boyutları nasıl küçültülebilir?
Bazı STL dosyaları 3D baskıya uygun olmayabilir. Bir STL'in sahip olabileceği hatalar nelerdir? Çözmek için neler yapılabilir? Cevapları bu yazıda.
Bir modelin bilgisayar ekranınızdan kapınıza kadar süren yolculuğunun aşamalarını merak ediyorsanız bu yazı size göre.
3D Baskıda en yaygın kullanılan dosya formatını, nasıl kullanıldığını ve nasıl STL dosyası oluşturulduğunu bu yazımızda sizlerle paylaştık
3D baskı esnasında kullanılan destek malzemeleri ile ilgili bilinmesi gerekilenler bu yazıda.
Üretim sonrası destek materyalleri sökülürken neler dikkat edilmelidir?
3D baskı ile ürettirmek istediğiniz bir parçanın fiyatının nasıl hesaplandığını merak ediyorsanız cevabı bu yazıda.