Üretim Maliyeti: 3D Baskı Fiyatları
3D Baskı fiyatları hesaplanırken hangi değişkenler kullanıldığını ve 3d baskı fiyatlarının nasıl hesaplandığını bu yazımızda bulabilirsiniz.
- 10.06.2020
- Okuma süresi 1-3dk arası
- Burak Kurttay, Makine Mühendisi
3D Baskı hizmetini ilk kez alacak kişiler için 3D Baskı fiyatı soru işareti olabilmektedir. Bunun en önemli sebeplerinden biri, 3D Baskı için hem birçok farklı teknoloji ve malzeme seçeneklerinin olması, hem de üretilecek parçanın genellikle kişiye özel bir tasarım olmasındandır.
3D Baskı fiyatı hesaplanırken, 3 temel değişken göz önüne alınmaktadır.
3D Modeller basılırken kullanılan 3D Yazıcıların bir yıpranma süresi ve ömrü vardır. 3D Yazıcı çalıştığı süre boyunca bir maliyet kalemi oluşturmaktadır. Her 3D modele ve tasarıma göre değişkenlik gösteren toplam baskı saati, toplam baskı süresi hesaplanarak 3D baskı fiyatına eklenir.
3D Modeliniz üretilirken, harcanan toplam malzeme de fiyata eklenmektedir. Bu malzeme FDM teknolojisi için filament, SLA ve Polyjet teknolojisi için reçine, MJF teknolojisi içinse plastik Nylon 12 tozudur.
3D Baskı fiyatına etkiyen bir önemli kalem de işçiliktir. Üretim öncesi ve sonrası yapılan işlemler bu kaleme dahildir. Üretim öncesinde yapılan, 3D modelin profesyonel olarak incelenmesi, 3D modelin makineye doğru oryantasyonda yerleştirilmesi, dilimleme ayarlarının yapılması ve üretim sonrasında yapılan destek malzemesinin temizlenmesi (FDM, SLA ve PolyJet için katı destek malzemelerinin, MJF içinse toz malzemenin yüzeyden ve malzemenin içinden temizlenmesi) işlemleri 3D baskı fiyatı oluştururken fiyata eklenmektedir.
Elinizdeki parçanın fiyatını hemen öğrenmek istiyor olabilirsiniz. FDM, MJF ve SLA teknolojileri ile 3D Baskı fiyatlarını öğrenmek için beklemenize gerek yok. STL modelinizi yükleyerek saniyeler içinde farklı teknolojiler ve malzemeler için fiyat alabilirsiniz. Hemen fiyat almak için sipariş sayfamıza gidebilirsiniz.